Pregatiri la Sibiu pentru Consiliul si Adunarea Eparhiale

Prima sedinta din acest an a Permanentei Consiliului eparhial Sibiu a stabilit procedura prin care fiecare sector eparhial va intocmi rapoartele de activitate pe anul care a trecut si a pregatit sedintele Consiliului si Adunarii Eparhiale din 19 ianuarie. La inceputul noului an civil, membrii Permanentei Consiliului eparhial de la Sibiu pregatesc rapoartele de activitate pe 2012, prin care se va face darea de seama a fiecarui sector in parte din Arhiepiscopia Sibiului. In prima sedinta din acest an a Permanentei Consiliului eparhial, organizata marti, 8 ianuarie si prezidata de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, consilierii eparhiali si ceilalti membri au discutat pregatirea acestor rapoarte de activitate, precum si alte lucruri legate de viata bisericeasca din eparhia amintita.

Toate rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale vor fi adunate intr-un volum ce va fi pus la dispozitia tuturor membrilor Consiliului si Adunarii Eparhiale."Aceste rapoarte de activitate vor fi consultate de membrii Consiliului si ai Adunarii Eparhiale inainte de sedinta din 19 ianuarie a celor doua, dupa care vor fi aprobate", ne-a explicat vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr.

Ilarie Benchea. In acelasi timp, o sinteza a rapoartelor de activitate din Arhiepiscopia Sibiului a fost inaintata spre Patriarhia Romana, asa cum se procedeaza la inceputul fiecarui an civil. Documentul va fi folosit pentru darea de seama de la sedinta Adunarii Nationale Bisericesti si apoi la viitoarea sedinta a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum a precizat parintele Ilarie Benchea.

Sedinta de lucru a Permanentei Eparhiale de la Sibiu, din 8 ianuarie, a avut pe ordinea de zi si alte puncte legate de problemele administrative eparhiale. Un important punct al discutiilor a fost stabilirea la inceput de an a unei noi strategii pastoral-misionare la nivel de eparhie, prin care toate sectoarele eparhiale, in colaborare cu cele 11 protopopiate sa sprijine comunitatile parohiale in toate activitatile religioase, culturale sau sociale, ne-a mai spus parintele vicar Ilarie Benchea. Sedintele Consiliului si Adunarii Eparhiale Sibiu din 19 ianuarie vor fi precedate de slujba Sfintei Liturghii arhieresti, oficiate in Catedrala mitropolitana din Sibiu, urmata de un Te Deum. Sedintele vor incepe de la ora 10:00, in Aula "Mitropolit Ioan Metianu" a Facultatii de Teologie Ortodoxa "Sfantul Andrei Saguna".

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 Ianuarie 2013

Vizualizari: 564

Voteaza:

Pregatiri la Sibiu pentru Consiliul si Adunarea Eparhiale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE