Preotii greco-catolici s-au recules spiritual la Lugoj

Aproape 50 de preoti greco-catolici din Eparhia de Lugoj au participat, timp de trei zile, la Centrul Pastoral Diecezan din municipiul de pe Timis, la reculegeri spirituale, sustinute de Rvs. Pr. Drd. Claudiu Pop, rectorul Misiunii Catolice Romane din Paris. Actiunea a debutat printr-o Sfanta Liturghie arhiereasca, ce a fost concelebrata in Catedrala episcopala greco-catolica din Lugoj de catre PS Alexandru Mesian, episcopul Lugojului.

Exercitiile spirituale se organizeaza anual, cu doua serii de clerici, si reprezinta un bun prilej pentru ca preotii sa se ocupe mai indeaproape de problemele spirituale proprii, pentru a reflecta asupra adevarurilor de credinta si morala, dar si pentru a lua hotarari concrete la fiecare meditatie din program.

"Cele trei zile de reculegere au reprezentat si un timp bogat de rugaciune. In timpul acestor zile binecuvantate de Dumnezeu, fiecare preot a facut spovedania de Pasti, conform randuielilor bisericesti, dar si spovedania generala de la ultimele exercitii spirituale de anul trecut. Aceste momente de rugaciune scot in relief comuniunea intre preoti si episcop, dar si cea intre preoti si credinciosi", ne-a declarat Pr. Drd. Marius-Petru Pop, secretarul episcopal si responsabilul cu mass-media al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj. Incepand din 3 aprilie, o noua serie, formata din 48 de preoti din eparhie, va participa, la Centrul Pastoral Diecezan din Lugoj, la reculegeri spirituale.

Ziua de Vest

.

31 Martie 2006

Vizualizari: 2291

Voteaza:

Preotii greco-catolici s-au recules spiritual la Lugoj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE