Preotii si preotesele pensionari din Protopopiatul Sibiu au fost cinstiti

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social si Protopopiatul Sibiu, a cinstit preotii si preotesele iesiti la pensie, cu ocazia Zilei Internationale a Varstnicilor. Rugaciuile si cuvantarile de incurajare au fost urmate de o agapa frateasca si un program artistic.

Intalnirea preotilor si preoteselor pensionari a avut loc pe 2 octombrie, la Biserica “Pogorarea Sfantului Duh” din cartierul sibian Valea Aurie.

Consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, protopopul de Sibiu, pr. Ioan Cosa, pr. Simion Sasaujan de la biserica amintita si cativa dintre preotii pensionari au oficiat o slujba de Te Deum, multumind in acest fel lui Dumnezeu pentru pronia aratata in toti acesti ani de slujire preoteasca. Pentru preotii si preotesele Protopopiatului Sibiu trecuti la Domnului s-a oficiat cu aceasta ocazie o slujba de pomenire, ca o dovada ca actuala generatie de preoti nu si-a uitat inaintasii in slujire, de la care au avut multe de invatat.

Dupa slujbele religioase, pr. consilier Nicolae Rusu a transmis mesajul de binecuvantare al Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si i-a asigurat pe varstnici de toata pretuirea din partea generatiei tinere de slujitori ai altarelor.

“Oricat de maiestrit ar fi cuvantul nostru, nu poate reda activitatea pe care dumneavoastra, cu multa experienta ati depus-o in folosul Bisericii. Noi, generatia de astazi, avem inca multe de invatat de la dumneavoastra, mai ales ca slujim pe Dumnezeu in locurile unde ati trecut cu ani in urma”, a subliniat pr. Rusu.

Un viitor centru pentru varstnici

Multumiri si aprecieri au venit si din partea parintelui protopop Ioan Cosa, prin care s-a aratat grija Protopopiatului Sibiu fata de inaintasii in slujire. Momentul a fost urmat de o agapa frateasca in sala de mese a Centrului de zi pentru copii, din curtea bisericii amintite. Aici, aproape 30 de copii primesc masa calda, sunt ajutati sa-si faca temele si participa la diferite activitati extrascolare.

Momentul surpriza al intalnirii a fost oferit de copiii de la centru. Impreuna cu personalul didactic, micutii au cantat, au recitat poezii si le-au oferit flori preotilor si preoteselor in varsta.

In viitorul apropiat, la etajul cladirii unde se afla centrul pentru copii, va fi amenajat si un centru pentru varstnici. Aici, preotii si preotesele pensionari vor avea posibilitatea sa primeasca atentia cuvenita, a spus pr. Simion Sasaujan, dar si sa se bucure de privelistea din jurul centrului si de programul liturgic de la Biserica “Pogorarea Sfantului Duh”.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

05 Octombrie 2012

Vizualizari: 452

Voteaza:

Preotii si preotesele pensionari din Protopopiatul Sibiu au fost cinstiti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE