La Manastirea Antim din Capitala continua astazi, 30 martie, prepararea Marelui Mir. In aceasta dimineata, au fost introduse plantele si vinul in 2 vase de 100 de kg, pentru a fi fierte. Pentru prepararea Marelui mir s-a folosit 120 de kg de vin si 20 de plante. Procesul dureaza pana maine cand intr-un vas de 500 de kg va fi amestecat decoctul de astazi, uleiul de masline si mirodeniile, dupa cum a spus Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Laurentiu.
In legatura cu ce-a de-a doua etapa de preparare a Marelui Mir, Inaltpreasfintitul Laurentiu a spus: „In cele doua cazane s-a pus vinul si o multime de plante din cele 38 de ingrediente care fac parte din materiile folosite la pregatirea Marelui Mir.
Sfintirea Sfantului si Marelui Mir se va face in Joia Mare, la Catedrala Patriarhala. Slujba va fi oficiata de Intaistatatorul Bisericii noastre, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu toti ierarhii Sfantului Sinod.
Sursa: basilica.ro
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.