Prepararea Marelui Mir continua la Manastirea Antim din Bucuresti

La Manastirea Antim din Capitala continua astazi, 30 martie, prepararea Marelui Mir. In aceasta dimineata, au fost introduse plantele si vinul in 2 vase de 100 de kg, pentru a fi fierte. Pentru prepararea Marelui mir s-a folosit 120 de kg de vin si 20 de plante. Procesul dureaza pana maine cand intr-un vas de 500 de kg va fi amestecat decoctul de astazi, uleiul de masline si mirodeniile, dupa cum a spus Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Laurentiu.

In legatura cu ce-a de-a doua etapa de preparare a Marelui Mir, Inaltpreasfintitul Laurentiu a spus: „In cele doua cazane s-a pus vinul si o multime de plante din cele 38 de ingrediente care fac parte din materiile folosite la pregatirea Marelui Mir.

Acestea au fost puse pe rand. Apoi, noi am aprins focul, insa si aprinderea focului se face in randuiala liturgica. Incalzindu-se vinul preia toate aceste plante si se formeaza un decoct. Doua ore se fierbe continuu amestecandu-se cu palete mari in asa fel incat plantele acestea sa nu se prinda de marginea cazanului. Iar dupa ce se va incheia perioada aceasta de pregatire el se lasa pana maine cand, din nou, va fi aprins focul ca el sa se fluidizeze. Decoctul acesta va fi amestecat cu untdelemnul de masline care va fierbe in cazanul cel mare, unde se vor pune si celelalte ingrediente”, informeaza Radio TRINITAS.

Sfintirea Sfantului si Marelui Mir se va face in Joia Mare, la Catedrala Patriarhala. Slujba va fi oficiata de Intaistatatorul Bisericii noastre, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu toti ierarhii Sfantului Sinod.

Sursa: basilica.ro

.

30 Martie 2010

Vizualizari: 660

Voteaza:

Prepararea Marelui Mir continua la Manastirea Antim din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE