Prezenta arhiereasca in localitatea bistriteana Santioana

Prezenta arhiereasca in localitatea bistriteana Santioana, in a treia Duminica din Postul Mare

Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului a fost prezent astazi, in a treia Duminica din Postul Mare, numita si a Sfintei Cruci, in filia Santioana a parohiei bistritene Barla. Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a fost primit in localitate la ora 9:30 de credinciosii imbracati in costume populare. De la ora 10:00 Parintele Mitropolit a oficiat Sfanta Liturghie in biserica ce poarta hramul „Cuvioasa Parascheva”, in sobor de preoti si diaconi, din care a facut parte si protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican.

Flamura sub care ne luptam impotriva raului este Sfanta Cruce

In cadrul cuvantului de invatatura, IPS Andrei le-a vorbit celor prezenti despre importanta Sfintei Cruci in viata credinciosilor: „In lumea in care traim sunt si vrajmasi ai Crucii Domnului Hristos, unii din motive ideologice iar altii din motive religioase. Cei care din motive ideologice sunt vrajmasi ai Crucii, ar vrea sa starpeasca credinta de pe pamant. Nu le place ca e religie in scoala, ar vrea sa dea afara icoanele sau li se pare ca se zidesc prea multe biserici. Sunt potrivnici ai Crucii si din motive religioase, care ar vrea sa-i sminteasca pe credinciosi sa nu cinsteasca si sa nu se inchine la Sfanta Cruce. Bineinteles ca acestia s-au despartit de Biserica. Iubiti frati si surori, in aceasta duminica in care noi ne aducem aminte de Sfanta Cruce, ne intarim in convingerea ca flamura sub care ne luptam impotriva raului este Sfanta Cruce”.

In cadrul Sfintei Liturghii un grup de copii din parohie, dirijat de preoteasa Anamaria Vantu, au intonat pricesne inchinate Sfintei Cruci. Locasul de cult din satul bistritean Santioana, ce poarta hramul „Cuvioasa Parascheva”, a fost construit intre anii 1904-1905. Potrivit parintelui paroh Teodor Vintu, in decursul anilor s-au realizat la biserica o serie de lucrari de reparatie si restaurare. In prezent parohia ortodoxa Barla, de care apartine filia Santioana, numara aproximativ 200 de familii.

Autor: Grigore Samboan

Sursa: radiorenasterea.ro

24 Martie 2014

Vizualizari: 493

Voteaza:

Prezenta arhiereasca in localitatea bistriteana Santioana 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia Barla

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE