Prima duminca din Postul Mare la Buzau

In prima duminica din Postul Mare – a Ortodoxiei –, Biserica Parohiei buzoiene „Sfantul Apostol Andrei“ a imbracat haine de sarbatoare. Cu acest prilej, Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de slujitori – preoti si diaconi.Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit celor prezenti la slujba despre importanta pastrarii identitatii de credinta si a marturisirii ei: „Prin sfintele icoane, noi dam marturie despre dreapta credinta, pe care o marturisim nu doar prin cuvinte, ci mai ales cu fapta, asa cum au procedat sfintii – mucenici, marturisitori, cuviosi si toti ceilalti, care au umplut calendarul Bisericii crestine rasaritene. Asadar, sa fim cu multa luare aminte, pentru ca acum, la inceputul Postului Mare, dupa ce am savarsit Canonul de pocainta al Sfantului Andrei Criteanul, iata, in aceasta duminica, am afirmat cu totii biruinta dreptei credinte asupra tuturor ratacirilor, nu numai din primele veacuri crestine, pana la anul 843, ci si asupra altor rataciri, care au urmat dupa aceea si bantuie, din nefericire, pana in zilele noastre“.

In cadrul Sfintei Liturghii, s-a dat citire Scrisorii pastorale a Sfantului Sinod adresata clerului si credinciosilor ortodocsi romani de pretutindeni, cu ocazia sarbatorii Ortodoxiei si a organizarii colectei pentru Fondul Central Misionar.

Ierarhul l-a prezentat enoriasilor pe parintele Petrica-Gabriel Rosu, consilier eparhial, noul preot coslujitor la Parohia „Sfantul Apostol Andrei“.

Piatra de temelie a lacasului de cult a fost pusa in data de 19 august 1990, slujba de tarnosire avand loc abia dupa 16 ani, pe 4 iunie 2006. Biserica „Sfantul Apostol Andrei“ serveste ca lacas de inchinare pentru credinciosii din cartierul buzoian „Micro XIV“, acolo unde, pana in anul 1990, nu se afla nici o biserica.

La final, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian i-a consacrat protopopi pe slujitorii randuiti sa indeplineasca aceasta demnitate in cele sapte protoierii ale Eparhiei.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 251

Voteaza:

Prima duminca din Postul Mare la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE