Prima sesiune de informare in cadrul proiectului 'Alege Scoala!' din Arhiepiscopia Timisoarei

Joi, 4 noiembrie, la Sala Protopopiatului Timisoara, 43 de preotii si profesori de religie din protopopiatele Timisoara I si II vor participa la sesiunea de informare privind implementarea Proiectului "Alege scoala!”.

Acesta se va desfasura pe parcursul a trei ani si are drept scop prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii si prevenirea delincventei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor solutii alternative de tip "Scoala de duminica".

Peste 1134 de copii din Arhiepiscopia Timisoarei, atat din mediul rural, cat si urban, inclusiv de etnie roma, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, vor beneficia de sprijin pentru a nu abandona scoala. In afara de participarea la "Scoala de duminica", copiii vor lua parte la concursuri si tabere de creatie cu caracter educativ si catehetic, ei urmand sa fie selectati dupa criterii bine stabilite.

Intalnirea are ca scop informarea participantilor in problematica proiectului, a calendarului proiectului, precum si prezentarea formularisticii in vederea inregistrarii grupurilor-tinta.

Acest proiect se desfasoara cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind implementat de Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana, cu sprijinul Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului.

Proiectul se incadreaza in linia de finantare a proiectelor strategice nr. 61, "A doua sansa in educatie", axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.2 „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii".

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Sesiunea de informare va fi sustinuta de Pr. Sorin Lungoci, formator in cadrul proiectului si de Gabriel Iordache, coordonator din partea organizatiei World Vision Romania.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

04 Noiembrie 2010

Vizualizari: 497

Voteaza:

Prima sesiune de informare in cadrul proiectului 'Alege Scoala!' din Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE