Procesiune cu icoana Maicii Domnului Portarita la Tandarei, Ialomita

Sambata, 03 august 2013, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, s-a purta in procesiune pe strazile orasului Tandarei copia sfintita a Icoanei Maicii Domnului, facatoare de minuni, de la Manastirea Iviron din Muntele Athos.

Procesiunea cu Sfanta Icoana a pornit de la intrarea in oras (dinspre Slobozia) catre Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, unde a fost intampinata de catre Intaistatatorul Eparhiei noastre.

La procesiune au participat preoti din Protopopiatul Fetesti, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale si multime de credinciosi.

A urmat slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului, facatoare de minuni, de la Manastirea Iviron din Muntele Athos savarsit de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre istoria acestei icoane sfinte, despre minunile savarsite, despre bucuria si binecuvantarea primite de credinciosii comunitatii parohiale si de toti credinciosii Episcopie noastre prin aducerea acestei sfinte icoane. A multumit domnului Gheorghe Ceteras, ctitorul care a facut posibia implinirea acestei bucurii.

Aceasta icoana este o copie a Icoanei Maicii Domnului, facatoare de minuni, sfintita in Manastirea Iviron din Muntele Athos si va ramane spre inchinare in Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din orasul Tandarei, Protopopiatul Fetesti, fiind o binecuvantare pentru orasul Tandarei si intreaga Episcopiei a Sloboziei si Caarasilor.
Preasfintia Sa a facut vizite pastorale si a cercetat bisericile parohiilor: Cosambesti, Gimbasani, Saveni si „Sfantul Spiridon ” Tandarei.

Sursa: sf-esc.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 August 2013

Vizualizari: 959

Voteaza:

Procesiune cu icoana Maicii Domnului Portarita la Tandarei, Ialomita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE