Procesiune cu icoana Sfantului Arhidiacon Stefan in comunitatea de rromi de la parohia Ivesti II

In Duminca Sfintilor Romani, la parohia Ivesti II din Protoieria Tecuci, judetul Galati s-a desfasurat o impresionanta activitate misionara in randul credinciosilor rromi care vietuiesc in aceasta localitate.

Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii in biserica parohiala dupa care, in jurul orei 1130 preotii din cadrul cercului misionar din zona, in frunte cu pc protoiereu Gheorghe Joghiu au savarsit slujba de sfintire a apei si Taina Sfantului Maslu.

La finalul slujirii liturgice din biserica a fost organizata o procesiune cu prapori si icoana Sfantului Arhidiacon Stefan, ocrotitorul spiritual al parohiei, iar copiii rromi si romani, participanti la programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“ au purtat pe brate icoane si flori. In cadrul acestei procesiuni, slujitorii imbracati in vesminte de culoare deschisa au intrat in casele credinciosilor rromi si romani stropindu-le cu apa sfintita si rostind asupra celor prezenti rugaciunile speciale pentru perioada postului, precum si pentru cei aflati in boala si suferinta.

In intampinarea pelerinilor, credinciosii de etnie rroma au spalat asfaltul cu apa si au presarat flori intr-un emotionant sentiment de solidaritate cu preotii si biserica lor. Pe intreaga durata a procesiunii, credinciosi din Asociatia „Oastea Domnului“ impreuna cu cantaretii bisericesti si intreaga suflare au intonat cantari ortodoxe, specifice perioadei liturgice in care ne aflam.

Procesiunea s-a desfasurat pe o distanta de 1,5 km, de la biserica, pe directia Ivesti – Calmatui, pana la ultima casa din sat unde, la fantana de la iesirea din localitate preotii, in prezenta credinciosilor au savarsit slujba de binecuvantare a pamantului cu ploi aducatoare de roada.

Fiecare credincios a primit cate un exemplar din periodicul eparhial „Calauza Ortodoxa“, brosura „Taina Sfantului Maslu“, carti de rugaciuni pentru tineri si bolnavi si iconite, editate de Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Procesiunea din localitatea Ivesti, cu enoriasi in majoritate de etnie rroma, face parte din calendarul misionar eparhial pentru anul 2012 proclamat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca „An Omagial al Tainei Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor“.

Sursa: edj.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

20 Iunie 2012

Vizualizari: 293

Voteaza:

Procesiune cu icoana Sfantului Arhidiacon Stefan in comunitatea de rromi de la parohia Ivesti II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE