Procesiune cu moastele Sfantului Constantin cel Mare si ale Sfintilor Cosma si Damian, la Constanta

Sambata, 26 octombrie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Sf. Dimitrie” din Constanta (str. Dorobanti nr.8), incepand cu ora 9.

00.

La sfarsitul slujbei vor fi inmanate bursele "Sfantul Dumitru”, distinctii acordate lunar elevilor cu performante scolare. In cele sase luni de cand au fost instituite, au fost conferite 24 de burse, fiecare in valoare de 200 de lei.

In ajunul sarbatorii, astazi, de la ora 17.00, preotii bisericii vor scoate in procesiune sfintele moaste ale Sfantului Constantin cel Mare, ale Sfintilor Cosma si Damian si le vor aseza spre inchinare intr-un baldachin amplasat in fata bisericii.

Duminica, 27 octombrie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la evenimentele prilejuite de hramul Sfantului Cuvios Dimitrie Basarabov, desfasurate la Bucuresti, la Catedrala patriarhala.

In noaptea de duminica spre luni, la ora 00.00, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea Dervent, asezamant monahal ce isi serbeaza hramul pe data de 28 octombrie, Sf. Ier. Iachint de la Vicina.

.
Pe aceeaşi temă

25 Octombrie 2013

Vizualizari: 327

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Constantin cel Mare si ale Sfintilor Cosma si Damian, la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE