Procesiune cu moastele Sfintei Filoteia, la Arges

In aceasta dupa-amiaza, foarte multi credinciosi au participat la procesiunea cu moastele Sfintei Mucenite Filoteia desfasurata intre Paraclisul Arhiepiscopal si ctitoria Sfantului Neagoe Voda Basarab. Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a asezat sfanta racla intr-un spatiu special amenajat in fata Catedralei Arhiepiscopale. In acelasi loc, Inaltpreasfintia sa a oficiat slujba Vecerniei si Acatistul Sfintei Mucenite Filoteia, potrivit eparhiaargesului.

ro

In cuvantul de invatatura, Chiriarhul Eparhiei Argesului si Muscelului a multumit celor prezenti pentru dragostea aratata Sfintei de la Arges care mijloceste permanent inaintea Bunului Dumnezeu, ducand la cer rugaciunile care rasar din inimile smerite si curate.

In cadrul acestor evenimente dedicate cinstirii Sfintei Filoteia Biserica Sfantul Gheorghe din Curtea de Arges a primit din partea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului un vesmant ce a acoperit moastele Sfintei Mucenite Filoteia brodat de o japoneza convertita la ortdoxie. De asemenea Spitalul Municipal din Ramnicul Valcea a primit in dar un alt vesmant pentru paraclisul construit in incinta spitalului, care poarta hramul Sf. Mucenite Filoteia.

Maine, evenimentele dedicate cinstirii Sfintei Mucenite Filoteia vor continua. Pelerinii vor veni din toate partile tarii pentru a aduce multumire celei care de peste 600 de ani este ocrotitoarea saracilor, a copiilor, grabnic ascultatoare celor aflati in nevoi si suferinte. Incepand cu orele 7.30 se va oficia: Taina Sfantului Maslu, Sfintirea Mica a apei si Acatistul Sfintei Mucenite Filoteia. De la orele 9.30, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala, impreuna cu Preasfintitul Visarion, episcopul Tulcii, Preasfintitul Paisie, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei si Presfintitul Emilian, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. Credinciosii prezenti vor a avea posibilitatea sa se inchine la Sfintele Moaste.

Sursa: basilica.ro

.

06 Decembrie 2013

Vizualizari: 695

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfintei Filoteia, la Arges 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE