Proclamarea locala a canonizarii unor Sfinti Romani

Sambata, 26 septembrie 2009, in Catedrala Mitropolitana din Targoviste, va avea loc proclamarea locala a canonizarii Sfantului Voievod Neagoe Basarab, domnitorul Tarii Romanesti (1512-1521). Amintim ca in data de 9 iulie 2008, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat canonizarea acestui domnitor, iar pe 26 octombrie 2008 a avut loc proclamarea generala a canonizarii sale, impreuna cu alti sfinti.

Cu aceasta ocazie vor fi aduse in Catedrala Arhiepiscopala din Targoviste, moastele Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti.

In dupa-amiaza zile de 26 septembrie 2009, de la orele 16.00, va avea loc procesiunea cu moastele Sfintei Filofteea, Procesiunea se va desfasura de la biserica Sfantul Nicolae Domnesc pana la Catedrala episcopala din Curtea de Arges.

Dupa oficierea slujbei Vecerniei, la Catedrala episcopala, orele 17.00, va avea loc proclamarea locala a proclamarea locala a canonizarii Sfintilor: Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti, Neagoe Voda Basarab si Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, precum si ridicarea Episcopiei Argesului si Muscelului la treapta de Arhiepiscopie.

Duminica, 27 septembrie 2009, dupa oficierea Sfantei Liturghii in Catedrala episcopala din Galati, va avea loc Festivitatea de ridicare a Episcopiei Dunarii de Jos in rang de Arhiepiscopie. Cu acesta ocazie vor fi aduse la Catedrala Episcopala din Galati, moastele Sfintilor Martiri de la Niculitel.

In cea de a doua parte a zilei 27 septembrie 2009, in Episcopia Tulcii va avea loc ceremonia de proclamare locala a canonizarii Sfantului Ierarh Iachint.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a stabilit ca Sfantul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel sa fie praznuit la 26 iulie, Sfantul Ierarh Iachint la 28 octombrie si Sfantul Voievod Neagoe Basarab la 26 septembrie.

.

26 Septembrie 2009

Vizualizari: 384

Voteaza:

Proclamarea locala a canonizarii unor Sfinti Romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE