Programul arhiepiscopului Hrisostomos al II-lea la Roma

 

Prea Fericirea Sa Hrisostomos al II-lea, arhiepiscop de Noua Iustiniana si al Intregului Cipru, a inceput o vizita oficiala in Vatican, care va culmina sambata, 16 iunie 2007, cu intalnirea pe care o va avea cu papa Benedict al XVI-lea. In cursul acestei vizite la Roma, arhiepiscopul ortodox al Ciprului va vizita cele patru bazilici papale si se va intalni cu diferite personalitati de prim plan ale Bisericii Catolice si Conferintei episcopale italiene.

 

Astfel, miercuri dimineata, va avea loc la sediul Conferintei episcopatului italian o intalnire cu presedintele acesteia, arhiepiscopul de Genova, mons. Angelo Bagnasco. In aceeasi zi, il va intalni pe cardinalul Walter Kasper, presedinte al Consiliului Pontifical pentru promovarea unitatii crestinilor si pe cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de Stat.

 

Joi dimineata, 14 iunie 2007, arhiepiscopul Ciprului va primi la Universitatea Pontificala Urbaniana titlul de Doctor Honoris Causa in Misiologie, iar, dupa-amiaza, va fi primit la Palatul Chigi din Roma de presedintele italian al Consiliului de ministri, Romano Prodi, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

 

Vineri 15 iunie il va intalni pe cardinalul Renato R. Martino, presedinte al Consiliului Pontifical al Dreptatii si Pacii, iar in cursul dupa-amiezii, pe cardinalul Paul Poupard, presedinte al Consiliilor Pontificale pentru Cultura si Dialogul Interreligios. Ziua se va incheia cu intalnirea din basilica Sfanta Maria din Trastevere cu membrii Comunitatii Saint Egidio.

 

Apoi, sambata dimineata arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea este asteptat in Vatican pentru intalnirea cu papa, iar in cursul dupa-amiezii, va intalni ziaristii pentru o conferinta de presa. Vizita arhiepiscopului Ciprului la papa este prima din istorie, chiar daca Biserica Ortodoxa a Ciprului este una dintre Bisericile cele mai vechi, fiind intemeiata in anul 46 si recunoscuta ca autocefala de Conciliul Ecumenic de la Efes, in anul 431.

 

Duminica, arhiepiscopul Hrisostomos va merge la Napoli pentru o intalnire cu arhiepiscopul orasului, cardinalul Creseczio Sepe, pentru pregatirea Intalnirii internationale de rugaciune pentru pace care se va desfasura in orasul Partenopeu in luna octombrie, organizatori fiind arhidieceza de Napoli si Comunitatea Saint Egidio.

 

Luni 18 iunie, va intalni la Centru international al miscarii Comuniune si Eliberare un grup de responsabili ai acestei miscari ecleziale. Imediat dupa aceea va avea loc o intalnire de lucru cu un grup de ziaristi din presa catolica nationala si internationala.

 

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.

13 Iunie 2007

Vizualizari: 1221

Voteaza:

Programul arhiepiscopului Hrisostomos al II-lea la Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE