Programul IPS Teodosie in perioada 23-25 martie

Duminica, 23 martie, incepand cu ora 8.45, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea „Buna Vestire si Sfintii Doctori fara de arginti Cozma si Damian” din apropierea localitatii Mircea Voda.

Luni, 24 martie, incepand cu ora 15.

00 ierarhul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie a darurilor mai inainte sfintite la Manastirea Strunga din judetul Constanta, asezamant monahal care isi va serba hramul de Buna Vestire (25 martie).

Tot luni, incepand cu ora 18.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Buna Vestire” din localitatea Navodari (zona centru), apoi se va pleca in procesiune pe urmatorul traseu: biserica „Buna Vestire” - centru - primarie - biserica „Buna Vestire”. Credinciosii prezenti vor putea cinsti moastele Sfintilor Epictet, Astion si Pantelimon, aduse de la Catedrala arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta.

Marti, 25 martie, de la ora 8.45, IPS Teodosie va oficia Sfanta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Constanta (str. Dionisie cel Mic).

Buna Vestire, care se numara printre sarbatorile inchinate Maicii Domnului, marcheaza momentul in care Fecioara Maria primeste, de la Arhanghelul Gavriil, vestea ca este aleasa de Dumnezeu sa devina Maica a Domnului sau „scara cereasca pe care S-a pogorat Dumnezeu”, asa cum o numeste Biserica in cantarile sale.

Arhanghelul bunelor vestiri, Gavriil, i s-a aratat Fecioarei Maria si i-a spus: „Bucura-te ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei” (Luca I, 28). Vazand teama Fecioarei Maria a adaugat: „Nu te teme Marie, caci ai aflat har de la Dumnezeu. Si iata vei lua in pantece si vei naste fiu si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preainalt se va chema” (Luca I, 30-32). Atunci, Fecioara Maria, plina se smerenie, a plecat capul si a zis: „Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau”. Este momentul in care „puterea Celui de sus a umbrit-o atunci, spre zamislire” si S-a intrupat Mantuitorul Hristos.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

20 Martie 2014

Vizualizari: 221

Voteaza:

Programul IPS Teodosie in perioada 23-25 martie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE