Programul IPS Teodosie de praznicul Adormirea Maicii Domnului

Pe 14 august, in ajunul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, incepand cu ora 14.45, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Taina Sfantului Maslu la biserica "Adormirea Maicii Domnului” din Cumpana, pentru ca de la ora 17.00 sa oficieze slujba Vecerniei la biserica "Adormirea Maicii Domnului - II” din Constanta (zona Dacia), iar de la ora 19.

30, slujba Prohodului la manastirea "Sfantul Nicolae si Sfantul Ierarh Bretanion” din localitatea 23 August, jud. Constanta.

Joi, 15 august, la ora 6.45, Arhiepiscopul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Adormirea Maicii Domnului - I” din Constanta (in spatele magazinului Tomis), pentru ca de la ora 10.00 Ierarhul Tomisului sa fie prezent la manifestarile dedicate Zilei Marinei.

La ora 11.00, Inaltpreasfintitul Teodosie va oficia Taina Sfantului Botez la parohia "Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpana pentru patru copii aflati in asistenta maternala.

Vineri, 16 august, de la ora 8.30, Ierarhul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Sfintii Martiri Brancoveni” din Campusul social Henri Coanda din Constanta.

Adormirea Maicii este cea mai importanta sarbatoare inchinata Maicii Domnului, in care rememoram evenimentele legate de moartea si inaltarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. In icoana praznicului, langa sicriul cu trupul Fecioarei Maria apare Hristos, purtand sufletul Maicii Sale, ca pe un bebelus; reprezinta gestul suprem de reciprocitate a iubirii.

Sarbatoarea dateaza din secolul V.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

.
Pe aceeaşi temă

12 August 2013

Vizualizari: 222

Voteaza:

Programul IPS Teodosie de praznicul Adormirea Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE