Programul "Scoala Altfel" in Arhiepiscopia Ramnicului

In cadrul programului "Saptamana Altfel” si in baza parteneriatelor incheiate de catre parohie cu Liceul Teoretic Brezoi si Gradinita nr. 1 Brezoi, in Parohia Brezoi I se desfasoara o serie de activitati cu elevii acestor doua institutii.

"In prima zi a saptamanii, astazi, 1 aprilie 2013, in biserica parohiala a avut loc prima intalnire cu elevii, avand ca tematica "Anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena”. La manifestare au participat elevii claselor a VI-a B, a VII-a A si B si a VIII-a A şi C, precum si profesori de la Liceul Brezoi: Pr. Vasile Chima si Aurora Duta (Religie), Elena Dumitrescu (Istorie), Elena Teodosescu (Biologie), Adrian Serbanoiu (Matematica), Ion Iosif (Desen), Mirela Carmici (Limba Romana) si Gheorghe Mosor (Geografie).

Intalnirea a fost moderata de Pr. Vasile Chima, preot II la Parohia Brezoi I, care, dupa ce a facut un scurt istoric al Sfintilor Imparati, a prezentat lucrarile tematice realizate de catre elevi sub indrumarea celor doi profesori de Religie: prezentari Power Point, referate si icoane. In continuare, doamna profesoara Elena Dumitrescu a prezentat un material referitor la Imperiul Roman, evidentiind activitatea Sfantului imparat Constantin cel Mare.”, a spus parintele paroh Daniel Preoteasa.

Dupa o scurta recapitulare a celor vizionate, preotul paroh Daniel Preoteasa a prezentat, mai intai, un istoric al parohiei si a locasurilor de cult din parohie, apoi un material referitor la diferitele activitati ale elevilor, desfasurate in trecut, cu cei inscrisi in programul catehetic "Hristos impartasit copiilor” sau cu ocazia a diferite evenimente: Nasterea si Invierea Domnului, Inaltarea Domnului (Ziua eroilor), Hramul Bisericii (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului), Ziua copilului, etc. La intalnire a participat si Pr. Sorin Carmici, de la Parohia Brezoi III, care a sustinut o scurta cateheza: "Hristos in mijlocul nostru”.

"Maine, 2 aprilie, va avea loc o noua intrunire cu elevii in biserica parohiala intitulata "Icoana din sufletul copilului”, in care, sub indrumarea profesorilor de Religie, se va organiza un atelier de pictura. Miercuri, 3 aprilie, va avea loc un nou eveniment, la care vor participa copiii de la Gradinita nr. 1 Brezoi, in care se vor da citire unor lecturi duhovnicesti si se vor impartasii scolarii pregatiti in acest scop.”, a incheiat Pr. Dr. Daniel Preoteasa de la Parohia Brezoi I.

Sursa: arhiram.ro

 

.

01 Aprilie 2013

Vizualizari: 887

Voteaza:

Programul "Scoala Altfel" in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE