Proiect educational Protopopiat – Gradinita la Huedin

Parteneriatul educational, derulat intre Protopopiatul Ortodox Roman Huedin, prin parintele Protopop Ciprian Talos si Gradinita “Prichindeii Veseli” Huedin a ajuns in cel de-al treilea an de desfasurare.Titlul parteneriatului este “Micul crestin” si are ca motto cuvintele Domnului Iisus “Lasati pruncii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestora este Imparatia cerurilor!”.

In anii trecuti au avut loc intalniri cu grupele mari si pregatitoare, iar in acest an scolar se adreseaza grupei mijlocii unde educatoare sunt doamnele Viorica Boca si Corina Mirela Sabau.

Intalnirile dintre parintele protopop si copii vor avea loc in fiecare luna si vor fi abordate urmatoarele teme, potrivit varstei copiilor: Dumnezeu iubeste copiii (intalnire cu preotul); Biserica in zi de sarbatoare (vizita la Capela Grupului Scolar: “Sf. Stelian –ocrotitorul copiilor”); Nasterea lui Iisus (impartasirea copiilor la biserica); Simboluri ale credintei-Sfanta Cruce si icoanele; Rugaciunea- calea spre Dumnezeu (invatarea unei rugaciuni); Sa iubim adevarul! (povestire cu continut religios); Invierea Domnului (vizita la biserica) Biblia ilustrata pentru copii (lectura dupa imagini); Sa ne bucuram impreuna! (Confectionarea unui album cu fotografii din timpul derularii parteneriatului).

Imboldul de a continua acest parteneriat “a fost impactul spiritual deosebit pe care l-am simtit in sufletul copiilor pe care i-am intalnit, multumirea parintilor pentru aceste activitati, prezenta multor copii la Sfanta Liturghie, luand exemplu in acest sens si de la doamnele educatoare”, ne-a marturisit parintele protopop Ciprian Talos.

Scopul acestui parteneriat este educarea copiilor in spiritul valorilor moral-religioase si cunoasterea invataturilor Bisericii Ortodoxe.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Octombrie 2012

Vizualizari: 469

Voteaza:

Proiect educational Protopopiat – Gradinita la Huedin 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protopopiat si gradinita

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE