PS Nicodim isi sarbatoreste astazi ziua de nastere

Astazi, 6 aprilie, este ziua de nastere a Prea Sfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.  Prea Sfintitul Parinte Nicodim s-a nascut in comuna Godeanu, judetul Mehedinti, la 6 aprilie 1962, din parintii Dumitru si Maria Nicolaescu, primind la botez numele Nicolae. A urmat Scoala generala de 8 ani in comuna Godeanu, judetul Mehedinti (1969-1977), Seminarul Teologic din Craiova (1979-1984), Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii din Bucuresti (1989-1993). Intre anii 1997- 2001 a fost bursier al Fundatiei "Bethleem" din Atena, urmand cursuri de Master in Teologie la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii din Atena (1998-2000). Actualmente este doctorand la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii din Atena, sectia de Patrologie si Istoria dogmelor.Prea Sfintia Sa s-a inchinoviat la Manastirea Topolnita in anul 1979. A fost tuns in monahism la Sfanta Manastire Topolnita, primind numele de Nicodim si hirotonit ierodiacon (1983) si ieromonah (1985). A fost staret la Manastirea Topolnita (1990-1992) iar intre anii 1991- 2001 a fost staret la Manastirea Vodita.

Din 2001 a fost Consilier social in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. A fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei in sedinta Sfantului Sinod al B.O.R. din iulie 2001, cu titulatura de "Gorjeanul".

A fost hirotonit Arhiereu la 19 august 2001 iar in ziua de 11 februarie 2004 a fost ales Episcop al Episcopiei Severinului si Strehaiei de catre Colegiul Electoral al Adunarii Nationale Bisericesti. La 25 aprilie 2004 a fost intronizat ca Episcop titular al Episcopiei Severinului si Strehaiei, cu sediul in municipiul Drobeta Turnu Severin.
A infiintat in anul 2004 Asociatia "Filantropia Severin" si trei noi protopopiate in orasele: Vanju - Mare, Baia de Arama si Drobeta Turnu Severin.

A infiintat in anul 2005 postul de radio "Lumina" al Episcopiei Severinului si Strehaiei, corul "Kinonia" al Episcopiei Severinului si Strehaiei si Editura Didahia Severin, initiind editarea revistelor "Didahia", "Didahia pentru copii si parinti" si "Didahia pentru preoti", incepand din luna ianuarie 2006.

Dupa traditia si randuielile noastre bisericesti, acum, la ceas aniversar, rugam pe Bunul Dumnezeu sa fie in ajutor Prea Sfintiei Sale, pentru a continua si dezvolta lucrarea Episcopiei Severinului si Strehaiei, slujirea preotimii, a Sfintelor Manastiri, care, cu credinciosii impreuna, asteapta de la Prea Sfintia Voastra neincetat izvor de apa vie si hrana cea mantuitoare pentru viata cea vesnica.

Multi si fericiti ani Prea Sfintite Parinte Nicodim cu prilejul zilei de nastere si, cu darul lui Dumnezeu, sa se nasca si alte initiative spre slava Sfintei noastre Biserici, spre bucuria noastra a tuturor si spre implinirea tarii noastre, a poporului nostru drept-credincios, a scopurilor lui de a fi acolo unde traditia, cultura si identitatea sa nationala il indreptateste a fi in aceste vremuri deosebit de framantate.
La multi ani, Prea Sfintite Parinte Episcop Nicodim!

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

06 Aprilie 2009

Vizualizari: 405

Voteaza:

PS Nicodim isi sarbatoreste astazi ziua de nastere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE