PS Sofronie, Episcopul Oradiei, a tarnosit biserica din Hinchiris

Preasfintitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba de tarnosire a Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfantul Ioan cel Nou Romanul" din Parohia Hinchiris, urmata de savarsirea Sfintei Liturghii. Biserica noua s-a ridicat intre 2008 si 2012, piatra de temelie a noului sfant lacas fiind sfintita de PS Sofronie, la 18 mai 2008.

In cuvantul de invatatura, ierarhul a subliniat rolul si rostul slujbei de sfintire a unei noi biserici, explicand credinciosilor prezenti semnificatia principalelor momente din timpul slujbei de tarnosire.

"Astazi, noi toti am fost inaltati duhovniceste prin lucrarea Duhului Sfant, marturisind prin rugaciune catre Preasfanta Treime ca aceasta biserica a fost zidita de Tatal, intarita de Fiul, innoita de Duhul Sfant, care a luminat si a sfintit sufletele noastre", a spus PS Sofronie.

Pentru activitatea pastoral-misionara si pentru ravna si jertfa depuse pentru ridicarea si impodobirea bisericii, PS Sofronie l-a distins pe pr. paroh Florin Ovidiu Stan cu rangul de iconom-stavrofor, iar membrilor Consiliului parohial, oficialitatilor locale si judetene, precum si sponsorilor le-a inmanat diplome de apreciere. In cadrul evenimentului, Consiliul local al comunei Lazuri de Beius a conferit chiriarhului Oradiei titlul de cetatean de onoare.

Sursa: mitropoliaardealului.ro

09 Octombrie 2012

Vizualizari: 335

Voteaza:

PS Sofronie, Episcopul Oradiei, a tarnosit biserica din Hinchiris 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE