Punerea pietrei de temelie pentru Asezamantul Social Sfantul Onufrie

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului va pune maine piatra de temelie si va sfinti terenul unde se va construi Asezamantul social ”Sfantul Onufrie”. Slujba va incepe la ora la ora 18, la Manastirea "Acoperamantul Maicii Domnului" din Floresti.

Asezamantul Social Sfantul Onufrie din Floresti este destinat ingrijirii copiilor lipsiti temporar sau definitiv de ocrotirea parintilor, iar proiectul cosntruirii acestuia este desfasurat de Asociatia Filantropica Sfantul Onufrie, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Imediat dupa sfintire vor putea incepe lucrarile de constructie a Asezamantului, care va cuprindev o cladire administrativa si 4 case de tip familial organizate in asa fel incat sa poata gazdui fiecare, cate un numar de maxim 10 copii, conform reglementarilor in vigoare privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Procedurile pentru infiintarea Asociatiei Filantropice Sfantul Onufrie au demarat in anul 2012 cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Asociatia are ca obiectiv principal dezvoltarea de servicii de tip rezidential pentru protectia, ocrotirea si educarea copiilor aflati in dificultate. Asezamantul Social "Sfantul Onufrie” si-a propus sa daruiasca, prin gazduire pe perioada nedeterminata intr-un mediu familial si armonios, ingrijire, educare si suport emotional copiilor separati temporar sau definitiv de parinti.

Misiunea Asociatiei Filantropice Sfantul Onufrie este de a oferi alternative educationale, culturale si sociale pentru toate categoriile de persoane, grupuri sau comunitati, fara discriminare, contribuind astfel la dezvoltarea unei societati responsabile bazate pe principiul respectarii demnitatii umane si a unicitatii fiecarei persoane.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

12 Iunie 2013

Vizualizari: 311

Voteaza:

Punerea pietrei de temelie pentru Asezamantul Social Sfantul Onufrie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE