Racle sfintite la Paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a sfintit astazi, 20 mai 2014, raclele pentru moastele mai multor sfinti: Sfantul Domnitor Martir Constantin Brancoveanu, Sfanta Ecaterina, Sfantul Paisie si Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Slujba a avut loc in Paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

La final, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vorbit despre cinstirea cuvenita sfintilor: „Aceste racle frumoase sunt semn al pretuirii pe care Biserica o arata sfintilor lui Dumnezeu. In acelasi timp ele sunt o chemare la intarirea evlaviei, la urmarea pildei vietii sfintilor si la intarirea vietii duhovnicesti, precum si la sporirea in rugaciune si fapte bune. Sfintii sunt prieteni ai lui Dumnezeu care au patimit in aceasta lume in multe feluri de nevointa, unii chiar cu pretul vietii au marturisit credinta lor, dar ei sunt si rugatori pentru noi in ceruri, nu numai dascali sau modele”.



Raclele au fost confectionate la Atelierele Patriarhiei Romane si se remarca printr-o executie de inalta calitate artistica: „Am sfintit patru racle ale unor sfinti. Acestea sunt noi si sunt confectionate la Atelierele Patriarhiei Romane care devin din ce in ce mai specializate. Iata racla Sfantului Domnitor Martir Constantin Brancoveanu care este cea mai recenta si este confectionata cu multa maiestrie de maicile de la Atelierul Patriarhiei Romane care se afla la Manastirea Pasarea”, a mai spus Preafericirea Sa.

Sursa: basilica.ro

.

20 Mai 2014

Vizualizari: 564

Voteaza:

Racle sfintite la Paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

racle racle sfintite

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE