Radio TRINITAS la ceas aniversar

Radio TRINITAS este in prezent postul de radio al Patriarhiei Romane si contribuie la sustinerea activitatii cultural-misionare a Bisericii Ortodoxe Romane. Radio TRINITAS este primul post de radio ortodox infiintat in tara noastra si, in momentul de fata, este cea mai importanta institutie media a Patriarhiei Romane. Radio TRINITAS a fost infiintat in anul 1996, la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a inteles necesitatea existentei unui astfel de mijloc misionar la sfarsitul secolului al XX-lea. Actul de nastere al postului de radio TRINITAS este licenta de emisie nr. R216 obtinuta in data de 9 iulie 1996, in urma sedintei Consiliului National al Audiovizualului.

Acest post de radio si-a inceput emisia in Vinerea Patimilor, anul 1998, prima sa transmisiune in direct fiind slujba Deniei Prohodului Domnului de la Catedrala Mitropolitana din Iasi. Slujba Deniei a fost transmisa odata cu primul semnal al postului de radio TRINITAS de la ora 19.00 a zilei de 17 aprilie 1998. Astfel isi incepea emisia primul post de radio ortodox din Romania cu studioul in Iasi, la Manastirea Golia, facand parte, de atunci si pana la data de 27 octombrie 2007, din cadrul Institutului Cultural-Misionar TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Din 27 octombrie 2007, Radio TRINITAS este parte componenta a Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, odata cu inaugurarea studioului de emisie Radio TRINITAS Bucuresti, din Palatul Patriarhiei. In luna septembrie 2008, Radio TRINITAS a preluat postul de radio LOGOS al Arhiepiscopiei Craiovei care a devenit studioul LOGOS al postului de Radio TRINITAS de la Craiova, alaturandu-se astfel studiourilor din Bucuresti si Iasi. In septembrie 2009 Radio TRINITAS a deschis studioul local din Sibiu.

Radioul Patriarhiei Romane se adreseaza tuturor categoriilor de ascultatori. Transmite zilnic, in direct, Sfanta Liturghie si Vecernia, emisiuni religioase, culturale, stiintifice, muzicale, sociale si informative. Radio TRINITAS promoveaza dialogul si cooperarea pe plan national si international, pentru apararea demnitatii umane. In cei 13 ani de activitate neintrerupta, Radio TRINITAS si-a definit o personalitate proprie in mass-media, prin sobrietate si optimism crestin, prin obiectivitate in oglindirea evenimentelor si prin preocuparea de a contribui permanent la educatia religioasa, morala si civica a ascultatorilor. Cu experienta acumulata in acesti ani si cu tineretea echipei redactionale si tehnice, Radio TRINITAS este recunoscut in spatiul mediatic din Romania ca Radioul Patriarhiei Romane – un radio pentru sufletul Dumneavoastra!

Sursa: basilica.ro

17 Aprilie 2011

Vizualizari: 502

Voteaza:

Radio TRINITAS la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE