Reconciliere in sanul Bisericii Ortodoxe a Tinuturilor Cehe si Slovaciei

In zilele de marți și miercuri, 12-13 ianuarie 2016, la Fanar, au avut loc discuții între cele două părți ale Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei, care până ieri se aflau în disensiune, în urma retragerii Mitropolitului emerit Krystof. Discuțiile s-au purtat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan de Pergam (Patriarhia Ecumenică).

În urma discuțiilor purtate, Mitropolitul Rastislav a fost recunoscut de către Patriarhia Ecumenică în demnitatea de Mitropolit Primat al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei.

Conform Agenției de Știri Romfea.gr, Mitropolitul Rastislav a cerut scuze în mod oficial pentru declarațiile făcute împotriva Patriarhiei Ecumenice și a poporului grec, lucru care a influențat în mod decisiv rezolvarea pozitivă a problemei Bisericii Cehiei și Slovaciei.

De menționat că, de asemenea, a avut loc restabilirea legăturilor dintre Mitropolitul Rastislav și Mitropolitul Simeon de Olomuc, care fusese recunoscut de Patriarhia Ecumenică locum tenens al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehe și Slovaciei.

Sursa: basilica.ro

14 Ianuarie 2016

Vizualizari: 204

Voteaza:

Reconciliere in sanul Bisericii Ortodoxe a Tinuturilor Cehe si Slovaciei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE