Recunoasterea performantelor elevilor timiseni

La Timișoara va avea loc la sfârșitul acestei luni premierea olimpicilor județului Timiș, un proiect de susținere a elevilor cu rezultate remarcabile la învățătură, organizat de Mitropolia Banatului, Fundaţia Culturală Artmedia din Timişoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Evenimentul, ajuns la cea de a IX-a ediție se va desfășura la Sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara, unde va avea loc spectacolul „Mi-e drag de voi, campionilor!”, susținut de îndrăgitul actor Florin Piersic.

Pentru a noua oară Mitropolia Banatului, Fundația Culturală ”Artmedia” și Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează premierea vârfurilor olimpice ale județului Timiș. Evenimentul devenit tradiţie, reunește și în acest an 50 de copii dintre cei peste 120 de olimpici ai județului Timiș, la spectacolul organizat în 31 mai, ora 19,00 la Sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara. ”Încercăm cu această ocazie să îi punem în prim plan pe cei mai valoroși copii ai noștri.

Am avut de-a lungul anilor oaspeți importanți, spectacole deosebite cu invitați speciali dintre care Costel Busuioc, Dan Puric şi Tudor Gheorghe. În acest an avem un oaspete de marcă, un actor îndrăgit, răsfăţat şi iubit, cu o carismă specială, Florin Piersic. Cu acest prilej, formaţia Peregrinii, formată din copii cu vârste între 6 și 11 ani va prezenta un minispectacol”, a precizat Doina Popa, președintele Fundației Culturale ”Artmedia”.

Evenimentul este organizat de sectorul cultural al eparhiei, prin implicarea părintelui Zaharia Pereș, care ne-a spus: ”În urmă cu mai mulți ani cu binecuvântarea vrednicului de pomenire, Mitropolitul Nicolae Corneanu am pornit o frumoasă colaborare între sectorul cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei și Fundația Culturală «Artmedia». Am avut în atenție nu doar spectacole cu scop caritativ, ci și spectacole prin care să evidențiem și să premiem performața. Această inițiativă merge mai departe cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, care nu doar că s-a arătat deschis spre a împlini lucrarea noastră începută de mai mulți ani, ci a arătat o mare disponibilitate în a găsi noi resurse și modalități de apreciere pentru tinerii care sunt deosebiți și au rezultate excelente la învățătură. Nădăjduim că această acțiune poate să aducă în atenția autorităților din orașul nostru și a oamenilor de bine, motivația că pe lângă cei care sunt în suferință există și copii care fac performanță și într-o bună zi vor face cinste Bisericii, familiei și societății noastre”, a precizat pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Arhiepiscopiei Timișoarei. Fiecare elev va beneficia de un premiu în valoare de 300 de lei, cărți și o diplomă de recunoaștere din partea organizatorilor, suma totală fiind de 15.000 lei. Cei care doresc să i-a parte și să sprijine această frumoasă inițiativă o pot face prin cumpărarea biletelor de la Teatrul Național din Timișoara și de la Filarmonica ”Banatul” din Timișoara.


Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

22 Mai 2015

Vizualizari: 312

Voteaza:

Recunoasterea performantelor elevilor timiseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE