Recunostinta

Mitropolitul Andrei despre recunostinta

In Duminica a 29-a dupa Rusalii, la Sfanta Liturghie s-a citit pericopa evanghelica de la Luca, cap. 17, vers. 12-19, despre vindecarea celor zece leprosi. Pornind de la aceasta pericopa, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, le-a vorbit despre recunostinta, credinciosilor care au participat la Sfanta Liturghie, in Catedrala mitropolitana:

“Cum se manifesta aici pe pamant recunostinta noastra, citim in psalmul 115, versetele 3 si 4. Se intreba David: Ce voi Rasplati Domnului pentru toate cate mi-a dat mie? Si el da raspunsul, inspirat fiind de Duhul Sfant: Paharul mantuirii voi lua si Numele Domnului voi chema. Aceasta este recunostinta: participarea la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, duminica de duminica si sarbatoare de sarbatoare. La Sfanta Liturghie ii multumim lui Dumnezeu. Si cum Ii multumim? Pe cat se poate, cat mai des sa ne spovedim si sa ne impartasim. Acesta este gandul pe care ni-l sugereaza pericopa evanghelica de astazi”.

La finalul slujbei, Inaltpreasfintitul Andrei a anuntat ca, in semn de recunostinta pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, duminica, 29 ianuarie, va fi oficiata slujba Parasului la un an de la trecerea la cele vesnice:

“Si daca era vorba de recunostinta, subiect pe care ni l-a sugerat pericopa evanghelica de astazi si asupra caruia ne-am oprit la timpul potrivit, va voi spune ca peste doua saptamani, tocmai in virtutea recunostintei ce-o avem fata de Mitropolitul nostru Bartolomeu Anania, mutat la Dumnezeu, vom face Parastasul de un an de zile de la plecarea sa”.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

16 Ianuarie 2012

Vizualizari: 562

Voteaza:

Recunostinta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE