Reprezentantii Mitropoliei Basarabiei au participat la o intrunire organizata de OSCE la Orhei

In incinta bibliotecii orasenesti „Alecu Donici” din Orhei, s-a desfasurat pe 25 februarie o sedinta tehnica de coordonare regionala cu tema: „Tendinte si progrese in combaterea traficului de persoane, violentei in familie”. Sedinta a fost organizata de catre Misiunea OSCE in Moldova si Consiliul Raional Orhei.

La aceasta intrunire au fost invitati parintele consilier Sergiu Aga si domnul Oleg Paraschiv - directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, in calitate de reprezentanti ai Centrului de Servicii „Dar din Dar” implementat de catre Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Vasile de la Poiana Marului” cu sustinerea si coordonarea Misiunii Sociale „Diaconia” in orasul Orhei, dupa cum informeaza mitropoliabasarabiei.md.

Parintele Sergiu Aga a prezentat activitatea centrului parohial, in special a 3 proiecte sociale implementate care au printre obiective: prevenirea traficului de fiinte umane si consilierea persoanelor ce au avut de suferit de pe urma acestuia cat si a violentei in familie. In alocutiunea parintelui consilier s-a reliefat necesitatea conlucrarii tuturor institutiilor in combaterea acestor flagele ale societatii.

Domnul Oleg Paraschiv a mentionat care sunt avantajele Bisericii in combaterea traficului si violentei, nuantand faptul ca figura preotului intr-o societate, ca lider si formator de opinie, poate contribui substantial la eradicarea acestor probleme sociale grave. Directorul executiv al Misiunii „Diaconia” a raportat eforturile Mitropoliei Basarabiei, concretizate in proiecte implementate in parohii, de prevenire a traficului de fiinte umane cat si violentei domestice.

Sursa: basilica.ro
 

28 Februarie 2011

Vizualizari: 569

Voteaza:

Reprezentantii Mitropoliei Basarabiei au participat la o intrunire organizata de OSCE la Orhei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE