Resfintire la biserica 'Sfantul Nicolae' din Nasaud

Aproximativ 2.000 de credinciosi au participat duminica, 10 iulie, in Nasaud, la prima Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata in acest oras de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Slujba a avut loc in biserica „Sfantul Ierarh Nicolae”, fiind precedata, de la ora 9.

30, de slujba de binecuvantare a lucrarilor de renovare executate in acest an in sfantul altar.

Alaturi de Parintele Mitropolit Andrei au slujit 10 preoti, printre care consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu, consilierul pe probleme de protocol al eparhiei, pr. arhid. Claudiu Grama, protopopul de Nasaud, Ioan Dambu. Ca o recunoastere a eforturilor depuse spre reabilitarea casei lor de rugaciune si pentru sporirea vietii duhovnicesti a credinciosilor din parohie, Inaltpreasfintitul Andrei l-a ridicat pe preotul paroh Florin Rusu la rangul de iconom, iar preotului coslujitor Lucian Greabu i-a acordat o diploma de aleasa cinstire.

Despre orasul Nasaud, Arhiepiscopul si Mitropolitul Andrei spune ca are o importanta culturaa si istorica: "Nasaudul este un oras care, in ce priveste cultura romaneasca, istoria noastra, are un loc aparte. E situat in tara lui George Cosbuc, tara traditiilor frumoase, iar o vizita canonica era necesara acolo".

Biserica cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae" a fost construita intre anii 1882-1884, fiind resfintita ultima data in anul 1993. La inceputul anului 2011 au fost demarcate lucrari de renovare in sfantul altar. "S-a inlocuit padimentul, podelele si s-a pus parchet. De asemenea, a fost restaurata pictura din altar, iar in biserica am inlocuit instalatia de sonorizare”, a precizat preotul Florin Rusu.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 August 2012

Vizualizari: 651

Voteaza:

Resfintire la biserica 'Sfantul Nicolae' din Nasaud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE