Resfintirea bisericii din filia Lacu a parohiei ortodoxe Sucutard

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului a resfintit duminica, 31 august 2014, biserica de lemn din filia Lacu a parohiei Sucutard, veche de mai bine de 250 de ani.

Slujba de binecuvantare a locasului de cult, ocrotit de „Sfanta Cuvioasa Parascheva”, a avut loc de la ora 9:30 si a fost prilejuita de lucrarile de restaurare realizate aici in ultimi ani. Cea mai importanta a fost restaurarea picturii interioare, realizata de parintele Siluan de la Manastirea Nicula.Slujba de binecuvantare a fost urmata de Sfanta Liturghie, oficiata de Ierarh, alaturi de protopopul de Gherla, parintele Paul Isip si un sobor de preoti din parohiile invecinate. Au fost prezenti satenii din Lacu, dar si foarte multi credinciosi din comunele vecine si chiar din municipiul Gherla.

In cadrul cuvantului de invatatura Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul a vorbit despre bucuria intalnirii cu Mantuitorul Hristos, folosindu-se de invataturile Sfintilor Efrem si Isaac Sirul. Preasfintia Sa i-a indemnat in acelasi timp pe credinciosi sa ramana statornici si apropiati de biserica.

Preasfintitul Episcop Vasile a oferit la finalul Sfintei Liturghii, diplome de aleasa cinstire parintelui paroh Grigore Moldovan in semn de pretuire pentru cei peste 40 de ani de slujire si unor fii ai satului si membri ai autoritatilor locale ai comunei Geaca, ce l-au sprijit pe parintele Moldovan in activitatea sa pastoral-misionara.

Autor: Andreea Paglesan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

01 Septembrie 2014

Vizualizari: 140

Voteaza:

Resfintirea bisericii din filia Lacu a parohiei ortodoxe Sucutard 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE