Resfintirea bisericii parohiei vrancene Coza

Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din Parohia vranceana Coza a fost resfintita duminica, 10 noiembrie 2013. Slujba a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul, impreuna cu un sobor de slujitori, a savarsit in continuare Sfanta Liturghie pe o scena special amenajata in apropierea lacasului de cult.


 

"Am oficiat slujba de resfintire a acestui sfant locas care a fost tarnosit sau i s-a savarsit slujba de sfintire mare dupa ce a fost construit. Intre timp, s-a realizat pictura si a fost infrumusetat in exterior astfel incat, dupa o vreme de asteptare, Dumnezeu a randuit sa poposim in mijlocul credinciosilor din comunitatea dumneavoastra si sa sfintim acest locas cu agheasma si cu Sfantul si Marele Mir, atat prin exterior, cat si in interior, respectiv pictura. Cand s-a tarnosit, ati avut posibilitatea sa va inchinati la Sfanta Masa, intrand in Sfantul Altar. Acum, insa, nu mai este cazul. Doar la tarnosire este posibila intrarea in Sfantul Altar, ca o binecuvantare din partea Bisericii pentru toti credinciosii, indiferent de varsta, de conditia sociala si indiferent ca sunt barbati sau femei“, a spus Inaltpreasfintia Sa.

Biserica a fost ridicata in perioada 1994-2001, fiind sfintita pe data de 3 noiembrie 2002. Intre anii 2003-2006 s-au executat lucrarile de pictura la sfantul lacas. In toate aceste lucrari, preotul paroh Ioan Cirneleaga a fost sprijinit de autoritatile locale si de enoriasi.

La slujbe a participat un numar insemnat de credinciosi din parohie si din localitatile invecinate, multi dintre ei fiind imbracati in traditionalul port popular.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Noiembrie 2013

Vizualizari: 158

Voteaza:

Resfintirea bisericii parohiei vrancene Coza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE