Resfintirea bisericii din Sancrai

Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Sancrai, Protopopiatul Huedin, va fi resfintita sambata, 24 septembrie, slujba fiind oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Slujba va avea loc de la ora 9.00 si va fi urmata de Sfanta Liturghie arhiereasca. Actuala biserica a fost construita intre anii 1929-1931, iar pictura a fost executata in anul 1974. Tot atunci a fost introdus curentul electric, doi ani mai tarziu locasul fiind resfintit de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.



In ultimii ani, biserica din Sancrai a fost supusa unor ample lucrari de infrumusetare, la care si-au adus contributia credinciosii parohiei.

„Am schimbat acoperisul, geamurile cu termopane din lemn stratificat, am refacut tencuiala exterioara, am inlocuit usile, am restaurat picturia si am facut alte lucrari necesare pentru buna desfasurare a activitatilor noastre misionare. Am reusit sa ridicam in curtea bisericii o troita monument sfintita anul trecut si o alta troita la intrarea in sat,ceea ce este foarte important pentru noi, avand in vedere ca este un sat majoritar reformat”, a declarat preotul paroh Danut Calatean.

Parohia Sancrai numara aproximativ 120 de familii.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Septembrie 2011

Vizualizari: 496

Voteaza:

Resfintirea bisericii din Sancrai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE