Ritmul in pictura bizantina


Ritmul in pictura bizantina


Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti, in colaborare cu Editura Bizantina si Libraria Bizantina, va invita vineri, 31 octombrie a.c., orele 18.00, la conferinta prof. Georgis KORDIS, de la Universitatea din Atena cu tema: Ritmul in pictura bizantina.

Conferinta va fi urmata de lansarea cartii cu acelasi titlul, aparuta recent in traducere romneasca la Editura Bizantina. Prezinta Preot prof. univ. dr. Constantin COMAN

Cele doua evenimente vor avea loc la Muzeul Taranului Roman, Sala Horea Bernea.

Profesorul Georgios Kordis va sustine de asemenea, un curs de iconografie bizantina, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Amfiteatrul Dumitru Staniloae, in zilele de vineri, 31.10.2008 si sambata, 01.11. 2008 , intre orele 9.00-13.00

Ritmul in pictura bizantina este una din lucrarile sale principale. In aceasta lucrare, icoana, constructia sa, sistemul care sta la baza schemelor iconografice sunt pentru prima data abordate din perspectiva plastica si teologica in acelasi timp. Este un ghid practic de teologie a icoanei, de explicitare pe baze teologice a demersului artistic al iconarului. Pe langa faptul ca umple un gol in bibliografia de specialitate, limbajul cursiv si explicit ofera accesibilitate unui public larg.

Personalitate proeminenta a vietii culturale grecesti, Georgios Kordis preda la Facultatea de Teologie din Atena. A studiat arta bizantina si iconografia la Atena si la Boston University.

Numeroasele sale lucrari, articole, recenzii si comentarii, publicate in revistele de specialitate, au ca punct de plecare studiul icoanei, abordat din perspectiva teologica, dar si artistica. Sustine cursuri de iconografie teoretica si practica la prestigioase institutii din Grecia, dar si in strainatate (Yale University, Sankt Petersburg, Bucuresti, Cluj etc.) Este fondatorul centrului cultural EIKONOURGIA din Atena.

Coman Mihai: tel 0751166119
www.editurabizantina.ro

.

31 Octombrie 2008

Vizualizari: 846

Voteaza:

Ritmul in pictura bizantina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE