Sanctitatea Sa, Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, implineste astazi, 18 ani de patriarhat

Sanctitatea Sa, Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, implineste astazi, 18 ani de patriarhat. Pe 2 noiembrie 1991, Sanctitatea Sa devenea cel de-al doua sute saptezecilea patriarh al Bisericii Constantinopolului.

In aceasta perioada, s-a dovedit o personalitate remarcabila nu doar in contextul Bisericilor Ortodoxe ci si in contextul mai larg al dialogurilor intercrestine si interreligioase.

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, pe numele sau laic Dimitrios Arhondonis, s-a nascut pe 29 februarie 1940, in Insula Imbros din Turcia. A studiat teologia la Seminarul Teologic de pe insula Halki, pe care l-a absolvit in anul 1961, dupa care a studiat la Institutul Pontifical Oriental din Roma - Italia, la Institutul Ecumenic din Bossey - Elvetia si la Universitatea din München - Germania, specializarea Drept Canonic.

In anul 1961, a fost hirotonit diacon, in 1969 a fost hirotonit preot, iar in anul 1973 a devenit Mitropolit de Filadelfia, in Asia Mica. La data de 14 ianuarie a fost intronizat in demnitatea de Mitropolit de Calcedon, iar la 22 octombrie 1991 a fost ales in demnitatea de Arhiepiscop al Constantinopolului si Patriarh ecumenic. A fost intronizat in aceasta slujire la data de 2 noiembrie 1991, in Catedrala patriarhala din Fanar.

Sursa: basilica.ro

02 Noiembrie 2009

Vizualizari: 215

Voteaza:

Sanctitatea Sa, Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, implineste astazi, 18 ani de patriarhat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE