Saptamana Iconarilor la Arhiepiscopia Ramnicului

In Saptamana Luminata, conform traditiei din fiecare an, pe Aleea Arhiepiscopiei Ramnicului sunt expuse in aer liber icoane ortodoxe pe lemn si sticla, executate de copii, adolescenti si iconari cu experienta, de pe plaiurile valcene.

Marti, 7 mai, a avut loc deschiderea expozitiei intitulata "Lumina Icoanei", ajunsa la a VI-a editie, manifestare organizata de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale - Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului.



Atelierele de pictura, taberele organizate in ultimii ani si-au propus redescoperirii icoanei pe sticla, creatii remarcabile care prezinta mesajul biblic in "octava cromatica" obtinuta din coloranti vegetali si minerali.

Manifestarea isi propune promovarea artistilor crestini valceni care isi manifesta vocatia zugravirii chipului inomenit al Mantuitorului Hristos, chipurile Maicii Domnului si a sfintilor, devenind in felul acesta marturisitori ai lucrarii sfintitoare a Bisericii.

Expozitia de la Ramnicu Valcea se alatura celor de la Calimanesti si Babeni, creionand astfel un itinerariu al promovarii valorilor spiritual-culturale ale Ortodoxiei romanesti.

Sursa: arhiram.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 650

Voteaza:

Saptamana Iconarilor la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE