Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestina in Episcopia Giurgiului

Bisericile crestine din intreaga lume organizeaza in a treia saptamana a lunii ianuarie a fiecarui an (18 - 25 ianuarie), seri de rugaciune pentru unitatea crestina, in spiritul fratietatii crestine, aratand prin aceasta ca se impune si evidentierea rolului educativ al acestei manifestari, expresie a unui ecumenism practic, bazat pe cooperare in plan social-filantropic.

Anul acesta, 2011, tema Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea crestina este inspirata din textul biblic: „Si staruiau in invatatura Apostolilor si in impartasire, in frangerea painii si in rugaciune". (Fapte, 2. 42). Aceste cuvinte ne reamintesc tuturor bucuria care i-a cuprins, la Pogorarea Sfantului Duh, pe Apostolii adunati in Ierusalim dupa Inaltarea Domnului Hristos la cer.

Evenimentul Pogorarii Sfantului Duh peste Apostoli a fost actul de nastere al Bisericii, momentul in care Apostolii inteleg si traiesc deplin taina credintei ca vedere duhovniceasca a prezentei lui Dumnezeu in viata lor.

Astfel, urmand Hotararii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, si in Episcopia Giurgiului, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, aceasta manifestare devenita traditionala, se va desfasura dupa urmatorul program:

Marti, 18 ianuarie – in Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe" din Mun. Giurgiu;

Joi, 20 ianuarie – la Biserica Parohiei romano-catolice „Vizita Sfintei Fecioare" din Mun. Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

13 Ianuarie 2011

Vizualizari: 240

Voteaza:

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestina in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE