Sarbatoare in biserica Nasterea Domnului din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxa Romana „Nasterea Domnului” din Cluj-Napoca, pastorita de parintele Nicolae Buda, continua Proiectul „Luna credinciosilor”. Si in anul 2014, a doua duminica din luna ianuarie, este dedicata familiilor tinere, cununate in 2013 in aceasta biserica. Astfel, duminica, 12 ianuarie, tinerele familii au fost invitate sa participe la aceasta intalnire, fiind prezente la Sfanta Liturghie, dupa care au fost felicitate din fata Sfantului Altar de preotii parohiei si au primit la final mici daruri.

Mica agapa care a avut loc dupa aceea, a fost pentru toti un prilej de bucurie. Tinerele familii s-au reintalnit cu parintii care i-au cununat, s-au cunoscut, si-au impartasit impresiile, greutatile, dar si bucuriile primului an de casnicie. Grupul “Maria”, din Sebes a sporit bucuria acestei zile, dand raspunsurile la Sfanta Liturghie, la care au participat si cele 11 familii tinere care s-au cununat anul trecut in biserica„Nasterea Domnului” din Cluj-Napoca.

„A fost o zi deosebita, in care frumusetea rugaciunilor a fost sporita de lumina de pe chipurile acestor tineri care au pornit la drum, acum un an, impreuna, doi cate doi, formand familii crestine prin Taina Sfintei Cununii”, a spus parintele Nicolae Buda la finalul Sfintei Liturghii.

„Biserica Ortodoxa este formata din familii crestine, nu din cupluri sau parteneri!”, a mai precizat parintele Nicolae Buda care i-a felicitat la final pe cei prezenti. Parintele le-a mai spus tinerilor ca semnul iubirii si al credintei este pasul in doi facut mai intai in fata Sfantului Altar pentru a porni pe cararile lumii cu binecuvantarea Bisericii in care harul lui Dumnezeu implineste si sfinteste acest inceput de drum.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

14 Ianuarie 2014

Vizualizari: 577

Voteaza:

Sarbatoare in biserica Nasterea Domnului din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE