Sarbatoarea hramului la Manastirea Bran

Sfânta Liturghie din ziua praznicului a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi în care au făcut parte stareţul Mănăstirii “Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Braşov, arhimandritul Hristofor Bucur, duhovnicul mănăstirii braşovene, părintele Policarp Stoian, protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga ieromonahi şi slujitori de la parohiile din ţinutul Branului.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de maici de la Mănăstirea Nera, judeţul Caraş-Severin, iar o bună parte dintre credincioşii prezenţi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Florin Dănilă a fost hirotonit preot pentru Parohia Hoghilag, Protopopiatul Mediaş, judeţul Sibiu.La finalul Sfintei Liturghii, ieromonahul Rafael Povârnaru de la Mănăstirea Poiana Braşov a fost hirotesit duhovnic. În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu, a prezentat vieţile celor doi mari Apostoli şi a evidenţiat zelul lor misionar şi întreaga lor activitate de a propovădui Evanghelia lui Hristos în lume.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un cuvânt de mulţumire venit din partea părintelui Policarp Stoian, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de IPS Mitropolit Laurenţiu pentru slujirea la a zecea oară consecutiv în preajma hramului la Mănăstirea Bran.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

01 Iulie 2015

Vizualizari: 149

Voteaza:

Sarbatoarea hramului la Manastirea Bran 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Manastirea Bran

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE