Sarbatoarea Sfantului Cuvios Atanasie Atonitul, la Pocrov

Pelerinii, alaturi de soborul preotilor, s-au rugat si in acest an la Schitul Pocrov al Manastirii Neamt Sfantului Cuvios Atanasie Atonitul, pomenit de Biserica Ortodoxa pe 5 iulie.
Acest sfant ocroteste, alaturi de Maica Domnului, asezarea monahala din apropierea Lavrei Neamtului. Vineri seara (n.r. 4 iulie) a fost oficiata slujba Privegherii, iar sambata, in ziua hramului, slujba Ceasurilor imparatesti a fost urmata de Sfanta Liturghie si de Parastasul pentru cei adormiti.

„Alaturi de Maica Domnului, ocrotitoarea monahilor, Sfantul Cuvios Atanasie Atonitul a fost cinstit in mod deosebit la Schitul Pocrov odata cu venirea aici a ucenicilor Sfantului Paisie Velicicovschi. Egumenul Gherasim (1784-1800), ucenic al Sfantului Paisie inca din perioada cand vietuia in Athos, a mentinut traditia randuielii monahale de la schit, dar a incercat sa pastreze vie si amintirea din timpul vietuirii in Muntele Athos. Astfel, monahii de la Pocrov, ca semn al evlaviei lor, au asezat in catapeteasma, langa icoana hramului, pe Sfantul Cuvios Atanasie Atonitul. In prezent, in paraclisul Sfantului Cuvios Atanasie Atonitul se afla racla cu sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Pahomie, descoperite in pardoseala bisericii schitului pe 9 septembrie 2013“, a spus ierom. Ambrozie Ghinescu, egumenul Schitului Pocrov.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Iulie 2014

Vizualizari: 94

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Cuvios Atanasie Atonitul, la Pocrov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE