Sarbatorile lunii iulie

Desi luna iulie nu este atat de bogata in sarbatori mari, in calendarul Bisericii noastre sunt consemnati mai multi sfinti la care romanii ortodocsi au mare evlavie. In prima zi a lunii s-a facut pomenirea Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti, dar si a Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian.

Sfantul Voievod Stefan cel Mare este cinstit in fiecare an la data de 2 iulie. Saptamana viitoare, pe 8 iulie, Biserica Ortodoxa Romana ii va cinsti pe Sfintii Mucenici Epictet si Astion, ale caror moaste, cele mai vechi descoperite pe teritoriul tarii noastre, se afla la Manastirea Halmyris din judetul Tulcea.

La cateva zile dupa Duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, in data de 18, ortodocsii romani il pomenesc pe Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum. Cea mai mare sarbatoare a lunii iulie este pomenirea Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, marele profet al Vechiului Testament, prilej cu care numeroase biserici din tara isi vor sarbatori hramul. Ziua urmatoare, pe 21 iulie, sunt cinstiti Sfintii Cuviosi Rafael si Partenie de la Agapia.

Spre finalul lunii, in ziua de 26 iulie, va fi sarbatoare in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu ocazia pomenirii Sfantului Cuvios Ioanichie de la Muscel. Pe 27 iulie este pomenit Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, ocrotitorul multor capele din cadrul institutiilor sanitare din Romania dar si al unor biserici parohiale si de manastire.

In ultima zi a lunii crestinii ortodocsi vor intra in Postul Adormirii Maicii Domnului.

Sursa: reintregirea.ro

.

07 Iulie 2014

Vizualizari: 227

Voteaza:

Sarbatorile lunii iulie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE