Sarbatorirea hramului parohiei romanesti din Stavanger, Norvegia

In duminica dinaintea Praznicului Bunei Vestiri, 23 martie 2014, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie, al Europei de Nord s-a aflat in mijlocul romanilor din Stavanger, de pe coasta de vest a Norvegiei cu prilejul sarbatoririi hramulu. Parohia romaneasca din Stavanger are hramurile Buna Vestire si Sfintii Ierarhi Calinic de la Cernica si Svithun.

In seara zilei de 22 martie 2014 Preasfintitul Macarie a savarsit Taina Sfantului Maslu si a spovedit credinciosii in parohia romaneasca din Stavanger, iar duminica 23 martie 2014 a oficiat Liturghia Sfantului Vasile cel Mare, fiind inconjurat de preotii Cristian-Silviu Comanescu, Andrei-Marius Pop si diaconul Sorin Siplacan.Inainte de savarsirea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfintit noua cruce pictata care strajuieste altarul bisericii romanesti din Stavanger apoi a scos in pronaos, spre randuita inchinare, crucea impodobita cu flori si busuioc.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Macarie s-a referit la semnificatia duminicii a lll-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, vorbindu-le celor prezenti la slujba despre mantuirea adusa de Hristos prin Cruce.

La final, ierarhul a miruit credinciosii si le-a oferit in dar Noul Testament.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

23 Martie 2014

Vizualizari: 107

Voteaza:

Sarbatorirea hramului parohiei romanesti din Stavanger, Norvegia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE