Sarbatorirea Sfantului Ierarh Nifon, la Catedrala Arhiepiscopala din Targoviste

Luni, 11 august 2014, in prezenta si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON, cu participarea unor Inalti Ierarhi din tara, va avea loc, la Targoviste, sarbatorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti, in fata Catedralei Arhiepiscopale si Mitropolitane, unde se va afla racla cu moastele Sfantului Ierarh.Ceremoniile liturgice vor cuprinde Sfanta Liturghie si inchinarea pelerinilor, in ziua de 11 august. Insa, ele vor fi deschise, inca din ziua de duminica, 10 august, de Pelerinajul Tinerilor din Municipiul Targoviste. Acest eveniment spiritual va debuta in fata Catedralei Mitropolitane, la ora 18.00, si va cuprinde centrul istoric al fostei capitale muntene, finalizandu-se, tot in fata Catedralei, cu oficierea “Acatistului Sf. Ier. Nifon” si inchinarea la racla cu sfintele moaste.

Simbol puternic al bunavointei lui Dumnezeu pentru locuitorii de pe aceste binecuvantate plaiuri, pilda de aleasa sfintenie, personalitate duhovniceasca si culturala de seama a Ortodoxiei universale si romanesti si vrednic innoitor al vietii noastre bisericesti de la inceputul secolului al XVI-lea, Sf. Ierarh Nifon este cel datorita caruia misiunea Bisericii a capatat o noua profunzime si vigoare, caci marele ierarh a sprijinit folosirea cartii, a tiparului, in promovarea valorilor Evangheliei Mantuitorului Iisus Hristos, pentru ca roada imbelsugata sa aduca, in sufletele contemporanilor sai, cuvantul mantuirii, sa schimbe mentalitati, sa indrepte comportamente si sa dea marturie lumii de frumusetea trairii duhovnicesti ortodoxe.

Invitam pe toti credinciosii sa participe, ca in fiecare an, in numar cat mai mare, la acest moment important al bucuriei, sperantei si credintei noastre, in ziua de luni, 11 august a.c., incepand cu ora 7.00.

BIROUL DE PRESA AL ARHIPISCOPIEI TARGOVISTEI

.
Pe aceeaşi temă

06 August 2014

Vizualizari: 249

Voteaza:

Sarbatorirea Sfantului Ierarh Nifon, la Catedrala Arhiepiscopala din Targoviste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE