Scoala de vara pentru liceeni, la manastirea salajeana Bic

In perioada 21-25 august 2013, la Manastirea salajeana cu hramul ”Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul” din localitatea  Bic a avut loc o scoala de vara, destinata elevilor Liceului Ortodox "Sfantul Nicolae” din Zalau.

 Scoala a fost organizata de profesorii institutiei de invatamant, din initiativa Parintelui Arhimandrit Antonie Pinta si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Petroniu, Episcopul Salajului. Elevii au participat atat la seminariile propuse de profesori, pe teme precum: creationismul, ortografia, intercunoasterea si interrelationarea, istoria crestinismului dar si  la cercurile de lectura unde au fost  dezbatute doua dintre scrierile cu un foarte mare impact asupra tinerilor: ”Crima si pedeapsa”, de F.M. Dostoievski, si ”Lucratorii viei”, de Dumitru Belenes. Totodata au luat parte la slujbele cuprinse in programul liturgic al Manastirii."

”Timpul petrecut la Bic a fost foarte important pentru elevi, profesori si pentru maicile vietuitoare aici. Intalnirea cu colegii si cu profesorii a creat o reala placere, demonstrand inca o data  ca Liceul Ortodox din Zalau este o mare familie. Elevii au consimtit la unele actiuni cu caracter voluntar, cum ar fi munca la bucatarie, in gradina de legume, lucrarile ce privesc amenajarea si mentinerea unui spatiu ambiental propice dezvoltarii spirituale si emotionale benefice”, a declarat prof. Stefania Nechita.

Toate aceste activitati desfasurate la Manastirea Bic constituie un preambul la instituirea Centrului de Voluntariat din cadrul Asociatiei Filantropia ”Porolissum” a Episcopiei Ortodoxe a Salajului, cu care Liceul Ortodox "Sfantul Nicolae” din Zalau desfasoara activitati comune.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

29 August 2013

Vizualizari: 194

Voteaza:

Scoala de vara pentru liceeni, la manastirea salajeana Bic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE