Seara de cateheza in Parohia 'Sfintii Imparati Constantin si Elena' din Bacau

Noua seara cultural-duhovniceasca i-a incantat pe bacauanii prezenti la Biserica ”Sf. Imparati Constantin si Elena”, in seara zilei de vineri, 22 august.

Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul este si un profesor de exceptie pentru catehizarea celor ce vor sa patrunda in tainele teologiei.

De acest lucru s-au lamurit, inca o data, toti cei prezenti la seara cultural-duhovniceasca organizata vineri, 22 august, la Biserica ”Sf. Imparati” din municipiul Bacau, gazda generoasa gratie preotilor Ioan Chiribau si Adrian Ciobanu, care au organizat impecabil acest eveniment. Intr-un spatiu consacrat prin pictura sa admirabila, au continuat dialogurile lunare ale ierarhului cu preotii si credinciosii dornici sa-si imbogateasca atat cultura religioasa cat si viata spirituala. Incepand cu orele 19.00, bacauanii au participat la o seara catehetica avand ca subiect una dintre temele fundamentale ale teologiei ortodoxe, respectiv Taina Sfintei Impartasanii, plecand de la textul Sfintei Evanghelii din Duminica a VIII-a dupa Rusalii, cel in care se mentioneaza inmultirea panilor. ”M-am aplecat cu acrivie asupra acestui text din Evanghelia Sfantului Matei, coroborat cu textele celorlalti evanghelisti, in care am vazut universul euharistic care este universul Liturghiei, pentru a gasi imagini noi in interpretarea sa. Noi avem darul de a participa activ la acest univers euharistic, in care putem intra prin metanoia, printr-o schimbare, hranindu-ne cu tainele care ne pun in legatura cu Dumnezeu”, a mentionat Preasfintitul Ioachim. Prezentarea textului sacru, apoi exegeza acestuia din perspectiva ierarhului, a fost completat cu luari de cuvant din partea preotilor prezenti si a credinciosilor care, la final, si-au manifestat bucuria de a fi participat la un astfel de eveniment.

Sursa: edj.ro

.

25 August 2014

Vizualizari: 798

Voteaza:

Seara de cateheza in Parohia 'Sfintii Imparati Constantin si Elena' din Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE