Sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Severinului si Strehaiei


Sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Severinului si Strehaiei

La sediul administrativ al Episcopiei Severinului si Strehaiei a avut loc sambata 24 ianuarie a.c., sedinta  Adunarii Eparhiale. Aceasta a fost precedata de Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, oficiata la Paraclisul Catedralei Episcopale de PS Parinte Nicodim, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta membrilor Adunarii.

Adunarea Eparhiala a analizat rapoartele de activitate ale sectoarelor Episcopiei pe anul 2008 si propunerile pe anul 2009, pe care Consiliul Eparhial le-a aprobat si inaintat acestui for.

  

In anul 2008, s-a pus piatra de temelie la 5 lacasuri de cult, precum si la 2 paraclise ce se vor construi in unitatile bugetare. 

In cuprinsul Eparhiei se afla in constructie un numar de 26 biserici noi si 9 biserici in curs de pictare sau restaurare. 

In urma unor ample reparatii exterioare si interioare, precum si prin pictare sau repictare, s-au resfintit 3 biserici.

Episcopia Severinului si Strehaiei a avut ca principal obiectiv pe anul 2008 continuarea eforturilor pentru finalizarea lucrarilor de constructie la Catedrala episcopala din Drobeta Turnu Severin. 

Pentru intarirea activitatii misionare si pentru a constitui adevarate centre de spiritualitate, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei a aprobat in anul 2008, infiintarea a trei manastiri in cadrul eparhiei noastre: Manastirea "Sfintii Voievozi" Baia de Arama, Manastirea "Sfantul Mc. Iuliu Veteranul" Jiana si Manastirea "Sfantul Evanghelist Ioan" Godeanu. 

Astfel ca, in cuprinsul Episcopiei Severinului si Strehaiei sunt acum 11 asezaminte monahale, dintre care 5 de calugari si 6 de maici si in care vietuiesc 15 calugari si 31 calugarite. 

Pentru anul 2009 principalul obiectiv al Episcopiei Severinului si Strehaiei este definitivarea lucrarilor Catedralei Episcopale, dar si continuarea lucrarii caritative pentru credinciosii ortodocsi in zonele defavorizate din cadrul Eparhiei Severinului si Strehaiei. De asemenea, se vor organiza o serie de manifestari prilejuite de "Anul comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare si al celorlalti Sfinti Capadocieni".

Aceste aspecte legate de viata Eparhiei Severinului si Strehaiei doresc sa reflecte preocuparea Centrului Eparhial, dar si a clerului si a credinciosilor nostri, de a face din institutia bisericeasca un organism viu si dinamic, in rezolvarea tuturor problemelor bisericesti si spre mantuirea lor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

25 Ianuarie 2009

Vizualizari: 213

Voteaza:

Sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE