Sesiunea Festiva de inchidere a proiectului Alege Scoala in Arhiepiscopia Tomisului

Marti, 2 iulie 2013, Arhiepiscopia Tomisului si Fundatia World Vision Romania vor organiza Sesiunea Festiva de inchidere a proiectului Alege Scoala!, un eveniment organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Cu acest prilej vor fi prezentate rezultatele macro, precum si la nivel de judet a realizarilor din cadrul Proiectului Alege Scoala!

Pe parcursul celor patru ani de proiect, la nivel national, 29.207 copii - elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, delincventi juvenili, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care nu au absolvit invatamantul obligatoriu si prescolari - au participat la activitatile proiectului Alege Scoala!. Totodata, dezvoltarea programului de prevenire a fenomenului de parasire timpurie a scolii a fost sustinut de 3206 persoane: preoti si profesori de religie.

In total, activitatile proiectului Alege Scoala! au insumat 247 de sesiuni de formare, de care au beneficiat 3.206 de persoane (preoti si profesori de religie); organizarea unui numar de cel putin 9.618 lectii de cateheza in cadrul "Scolii de duminica”; organizarea a 235 tabere de creatie pentru 9.618 de copii; organizarea unui concurs national desfasurat in 4 etape (la nivelul Parohiilor, Protopopiatelor, Eparhiilor si Patriarhiei) pentru toti cei 29.207 de copii implicati in proiect.

La nivelul Arhiepiscopiei Tomisului au fost inscrisi 80 de preoti si profesori de religie, alaturi de 730 de copii din mediul rural si urban. Au fost realizate 6 sesiuni de formare pentru preotii inscrisi in proiect, din cele 6 protoierii ale Arhiepiscopiei. Din cei 730 de copii, 240 au participat la taberele de creatie, organizate la Busteni - 2011 si Durau - 2012. La prima etapa - parohiala - a concursului din cadrul proiectului au participat si au fost premiati toti copiii, la etapa a doua - pe protopopiat - au fost premiati 54 de copii, iar la etapa eparhiala au fost premiati 9 copii. Premiile pentru participanti si castigatori au fost oferite de catre Fundatia World Vision Romania. De asemenea, in toate parohiile inscrise in proiect, au fost realizate lectii catehetice care au avut ca suport ghidurile Hristos Impartasit Copiilor.

"Scopul declarat al acestui proiect a fost cel de a lupta impotriva abandonului scolar sau, mai precis, de a preveni parasirea timpurie a scolii. Ne-am ocupat si de un cadru mai larg, si anume, valorizarea educatiei si de a oferi copiilor o perspectiva a educatiei care se bazeaza pe cuvantul lui Dumnezeu si pe Imparatia lui Dumnezeu ca scop principal in viata” a declarat de Pr. Constantin Naclad, Inspector pentru Catehizare Parohiala si Manager de proiect pentru Alege Scoala!.

Proiectul Alege Scoala! are ca scop prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii si a delincventei juvenile, prin dezvoltarea unor solutii alternative de tip "Scoala de duminica”, necesare asigurarii educatiei morale de baza si a motivatiei pentru studiu a copiilor din mediul rural si urban, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, proiectul Alege Scoala! este implementat de catre Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana, prin Sectorul teologic-educational, beneficiind de finantare nerambursabila de la Fondul Social European, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.2 "Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii”.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

01 Iulie 2013

Vizualizari: 221

Voteaza:

Sesiunea Festiva de inchidere a proiectului Alege Scoala in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE