Sesiuni de formare a tinerilor, organizate de Asociatia Vasiliada

Asociatia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, in parteneriat cu Centrul Regional pentru Dezvoltare Comunitara si Mediu, a organizat in aceasta perioada, in localitatea Rasinari din judetul Sibiu, o sesiune de formare la care a participat un grup de 14 tineri din municipiul Craiova. Activitatea a facut parte din proiectul, finantat din fonduri europene, "Tineri pentru Comunitate”, care are ca obiectiv stimularea implicarii tinerilor in viata comunitatii si cresterea gradului de responsabilitate sociala a acestora.

"In cadrul proiectului derulat de Asociatia Vasiliada, un grup de 14 tineri au fost initiati in domeniul managementului de proiect si managementul voluntarilor. Ne propunem ca, prin activitatile implementate, sa stimulam implicarea activa a tinerilor in viata comunitatii prin dezvoltarea abilitatilor necesare identificarii si solutionarii unor probleme cu care se confrunta aceasta”, a declarat Sorin Boboc, director de programe in cadrul Asociatiei Vasiliada.

Tot in cadrul acestui proiect, cei 14 tineri vor participa in luna octombrie la a doua sesiune de formare iar la final isi vor putea infiinta propria organizatie neguvernamentala.

"In ce-a de-a doua sesiune de formare, grupul de tineri va fi initiat in atragerea de resurse si lucrul in echipa. Dupa implementarea acestei activitati, acesti tineri vor avea oportunitatea de a-si crea singuri o organizatie neguvernamentala, care va incerca sa raspunda nevoilor sociale ale comunitatii craiovene. Este un proiect care investeste in tineri, in educatia si formarea lor, pentru o viata responsabila”, a precizat Sorin Boboc.

(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

20 Septembrie 2012

Vizualizari: 512

Voteaza:

Sesiuni de formare a tinerilor, organizate de Asociatia Vasiliada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE