Severinenii si-au praznuit Ocrotitorul, pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe

Sute de credinciosii au participat in ziua de 23 aprilie la Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita cu prilejul hramului Catedralei Episcopale.Din soborul de ierarhi a facut parte Inalt Prea Sfintitul Parinte Irineu Popa- Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolit al Olteniei, PS Lucian-Episcopul Caransebesului, PS Nicodim-Episcopul Severinului si Strehaiei si PS Sebastian- Episcopul Slatinei si Romanatilor. Raspunsurile la strana au fost date de corul "Kinonia" al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe este pentru toti credinciosii mehedinteni momentul de care se leaga intronizarea, in anul 2004, a primului episcop al reinfiintatei Eparhii a Severinului si Strehaiei, in persoana Prea Sfintitului Parinte Nicodim Nicolaescu. De asemenea, in 23 aprilie, se implinesc 5 ani de la prima emisie a postului de radio ,,Lumina”.In cuvantul de invatatura, parintele mitropolit Irineu a tinut sa sublinieze sfintenia vietii Sfantului Gheorghe dar si faptul ca fiecare credincios este chemat la o vietuire dupa Dumnezeu. La final, arhiereul locului, a multumit ierahilor care au poposit in cetatea Severinului, precum si acelora care au sustinut lucrarile de constructie al noii Catedrale Epscopale.

*
In seara zilei de 23 aprilie, corul ,,Kinonia” va sustine unconcert de muzica bizantina, la care vor participa toti ierarhii prezenti la Sfanta Liturghie. Concertul, intitulat generic ,,Acum toate s-au umplut de lumina”, va incepe la ora 18.30 si va sustinut in sala ,,Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

23 Aprilie 2010

Vizualizari: 264

Voteaza:

Severinenii si-au praznuit Ocrotitorul, pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE