Sfanta Cuvioasa Xenia sarbatorita in Episcopia Giurgiului

Vineri, 24 ianuarie, cand Biserica Ortodoxa a sarbatorit-o pe Sf. Cuv.

Xenia, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica „Sf. Ioan Rusul si Sf. Cuv. Xenia" din localitatea Comana, Protopopiatul Heresti. Pentru bucuria duhovniceasca a credinciosilor au fost aduse spre inchinare de la Catedrala Episcopala din Giurgiu particele din moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, ale Sfantului Apostol Andrei si ale Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. In cuvantul de invatatura, Intaistatatorul eparhiei noastre a vorbit despre viata pilduitoare a Sfintei Cuvioase Xenia. Ramasa vaduva la doar 26 de ani, Sfanta Xenia devine un model de rugaciune, milostenie si asceza desavarsita. Pentru sfintele sale nevointe Dumnezeu a invrednicit-o inca din timpul vietii cu darul inainte-vederii si al vindecarilor. De aceea, Fericita Xenia este una dintre cele mai iubite sfinte ale intregii Ortodoxii, a incheiat Preasfintia Sa.

In continuare, Chiriarhul nostru a savarsit o slujba de pomenire pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza si pentru ctitorii sfantului locas trecuti la cele vesnice.

La final, Preasfintia Sa i-a oferit Parintelui Ulmeanu Florinel o icoana cu chipul Sfintei Cuvioase Xenia si volumul colectiv ,,Cuvantari si predici”, editat de Arhiepiscopia Bucurestilor. De asemenea, credinciosii prezenti la acest moment important din viata parohiei au primit ultimul numar al publicatiei „Familia Ortodoxa".

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Ianuarie 2014

Vizualizari: 313

Voteaza:

Sfanta Cuvioasa Xenia sarbatorita in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE