Sfanta Mucenita Ecaterina


Sfanta Mare Mucenita Ecaterina

 

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina este cinstita de crestini, pe data de 25 noiembrie, in ziua cand i s-a taiat capul si a luat cununa muceniciei. Sfanta Ecaterina, fiica lui Consta,  s-a nascut in Alexandria si a trait pe vremea lui Maximian. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.

 

Sfanta Ecaterina a fost silita de Maximian sa se infrunte cu o adunare de filosofi pagani, ca sa dovedeasca in fata poporului, desertaciunea zeilor. Datorita iubirii sale fata de Hristos si a intelepciunii cu care a fost impodobita, Sfanta Mucenita a facut ca toti filosofii prezenti sa creada in Hristos si sa-L marturiseasca ca fiind Dumnezeu adevarat.

Pentru acest lucru, toti acesti intelepti au fost arsi in foc.

 

Pentru lupta sa impotriva cinstirii zeilor, Sfintei Ecaterina i s-a taiat capul. Potrivit Sfintei Traditii, la taierea capului sau nu a curs sange, ci lapte, iar ingerii au dus trupul Sfintei Ecaterina in Muntele Sinai, in locul in care Moise vazuse Rugul Aprins. Aici s-a ridicat o manastire cu numele Sfintei Mucenite.

 

Sfanta Ecaterina este si ocrotitoarea studentilor teologi din Bucuresti. Paraclisul din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti, poarta hramul "Sfanta Ecaterina".

.

24 Noiembrie 2008

Vizualizari: 787

Voteaza:

Sfanta Mucenita Ecaterina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE