Sfantul Pantelimon cinstit la Spitalul de Psihiatrie Voila

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon a fost cinstit în mod deosebit miercuri, 27 iulie 2016, de cadrele medicale, angajații și pacienții Spitalului de Psihiatrie Voila din Municipiul Câmpina, județul Prahova. Cu prilejul hramului capelei instituției medicale, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Protoiereu Grigore Melnic, Protoieria Câmpina, împreună cu un sobor de preoți: pr. Milea Liviu (slujitor la capela Sf. Pantelimon), pr. Furtună Toma; pr. Marin Marius şi pr. Iordăchescu Mihai.

În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a subliniat renumele și importanța acestui spital, precum și necesitatea existenței unei conlucrări între așezământul medical și Biserică, respectiv între medic și preot, după modelul Sfântului Pantelimon.

Spitalul de Psihiatrie Voila a fost înființat la 1 martie 1971 și oferă bolnavilor cu afecţiuni psihice acute şi cronice condiţii foarte bune de recuperare, aflându-se la 7 km distanţă de centrul oraşului Câmpina.

Construcția capelei a fost începută în anul 2007 și a fost finalizată în anul 2012, când a avut loc și târnosirea lăcaşului de cult. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, biserica Spitalului deține un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Pantelimon aduse de la Parohia Pantelimon I, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, a precizat pr. Milea Liviu.

După Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfintei biserici, personalul medical și cel auxiliar al instituției medicale, precum și pentru bolnavii trecuți la Domnul.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro
 

28 Iulie 2016

Vizualizari: 727

Voteaza:

Sfantul Pantelimon cinstit la Spitalul de Psihiatrie Voila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE