Sfantul Sinod in sedinta la Palatul Patriarhiei

Membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se afla in sedinta la Palatul Patriarhiei sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ne informeaza basilica.ro.

Sedinta a inceput cu un scurt cuvant al Patriarhului Romaniei, apoi Arhiepiscopul Alba Iuliei, Inaltpreasfintitul Parinte irineu, a prezentat un cuvant de meditatie cu tema Arhiereul partas la starea de jertfa a lui Hristos: "A fi partas la starea de jertfa a lui Hristos inseamna a avea acea sensibilitate dureroasa pentru suferintele si pentru perspectivele de a pierde ale altora din pricina persistarii in cele rele. Daca prin arhiereu se exercita in continuare arhieria lui Hristos si este operativa starea lui de jertfa s-ar cuveni ca arhiereul sa simta si el aceasta durere a lui Hristos pentru suferintele credinciosilor incredintati lui. Numai jertfa aduce rod. In lipsa ei activitatea cea mai generoasa devine stearpa. Sfantul Grigorie Teologul zice:”.

Cuvantul a fost luat apoi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel care a vorbit despre semnificatia jertfei in crestinism: "Jertfa in crestinism nu se opreste la mormant si cruce, ci se transfigureaza in Inviere. Deci, aceasta jertfa si inviere, suferinta si bucurie ca binecuvantare pentru jertfa este esentiala in Ortodoxie. Consideram ca este important pentru noi sa dam sens si suferintei si sperantei si reusitei si esecului. Ce poate parea astazi un esec poate fi interpretat maine ca o intelepciune a lui Dumnezeu”.

Sedinta Sfantului Sinod se desfasoara la Palatul Patriarhiei in zilele de 4 si 5 iulie 2013.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2013

Vizualizari: 210

Voteaza:

Sfantul Sinod in sedinta la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE